Vorige week zaten de jongens van Like Charlie in het pop-up aan de Steenweg. We spraken hen over hun droom een eigen winkel te openen:

‘Mijn naam is Jim en ik ben samen met Jurren het merk Like Charlie Clothing begonnen. Zo’n 2 jaar geleden toen Jurren en ik buren, collega’s maar vooral goede vrienden waren is het idee ontstaan om een kledingmerk op te richten. Wij waren beide werkzaam bij Bol.com (zelfde afdeling). In de tijd van de corona en de lockdown waren wij natuurlijk veel thuis aan het werk en doordat wij buren waren kregen we steeds meer de neiging om zelf iets vets op te zetten. In 2021 zijn wij een kledingmerk begonnen wat op een leuke en positieve manier aandacht wil vragen voor de sociale druk en stress, die wij allemaal wel is ervaren.

Wij zitten zelf midden in een doelgroep die constant druk voelt vanuit de maatschappij en onszelf. We zijn als generatie constant druk met werk, sociale activiteiten, social media, school etc. Wij willen hier als merk wat aandacht voor vragen en willen uitstralen dat je moet doen wat jezelf echt leuk vindt en je zelf bepaald wat je wel en niet doet. Je hoeft helemaal niet op je 30ste al een relatie te hebben, 2 kinderen, een koophuis, een tesla en een 50.000 volgers op Instagram. Het gaat erom wat jezelf belangrijk vind en waarde aan hecht.

We hebben deze kans aangenomen, omdat wij een opdracht hadden openstaan bij de Hogeschool van Utrecht om een unieke actie op te zetten die ervoor zorgt dat wij als “startend merk” wat meer naamsbekendheid zouden krijgen. 1 groep had het idee om een Pop-up winkel te openen in de binnenstad en daar je nieuwe collectie te verkopen onder het genot van een drankje en een muziekje. Wij vonden dit zo’n leuk idee dat we hebben doorgepakt van daaruit zijn we deze Pop up store begonnen!’

Het pop-up pand is een initiatief binnen het project Start in het Hart. Onder de noemer Morgen Mooier Maken, slaan de gemeente Utrecht, CMU en VCOC de handen ineen. Wil jij ook starten in het hart van Utrecht of heb je een idee of concept voor tijdelijke programmering in een leegstaand pand? Neem dan contact op.