Beate van Dongen-Crombags (voorzitter)

Beate van Dongen-Crombags startte haar carrière bij Het Financieele Dagblad waarna ze in 1998 aan de slag ging bij het strategische marketing adviesbureau VODW. Sinds 2008 werkte ze daar als partner. Per juli 2018 maakt VODW onderdeel uit van EY. Daar is Beate als partner een autoriteit op het gebied van marketing, customer experience en klantgerichte transformaties.

Beate heeft een brede ervaring in het klantgericht maken en (digital) transformeren van organisaties waarbij ze zowel oog heeft voor de externe klant als voor de interne medewerker. Ze heeft een groot track record in het transformeren van bedrijven en het verbeteren en innoveren van customer experiences voor nationale en internationale bedrijven in verschillende industrieën.

Beate is auteur van het internationale boek ‘CEX Sells’; een managementboek met een groot aantal inspirerende customer experience best practices, waarbij de interne medewerker vaak een cruciale rol speelt.

Woonachtig in Utrecht is Beate zeer betrokken bij de stad en sinds de oprichting van Utrecht Marketing voorzitter van de Raad van Toezicht.


Rinda den Besten

Rinda den Besten is bestuurder van Jeugdbescherming Brabant en Veilig Thuis Oost Brabant. Ze is oud-wethouder van de stad (2006-2013) en jeugd, onderwijs en sport zijn rode draden in haar carrière.

In haar vorige rol als voorzitter van de PO-Raad heeft ze zich hard gemaakt voor kansengelijkheid in het onderwijs en de bestrijding van het lerarentekort. Ze is lange tijd betrokken geweest bij FC Utrecht en is momenteel nog lid van het Bestuur van NOC*NSF en lid van de RvT van het Nederlands Jeugdinstituut.

In haar vrije tijd zit ze graag op de racefiets, wandelt ze graag en begeleidt ze als vrijwilliger statushouders in de stad. Rinda woont in Utrecht met man en 2 dochters; allen zeer verknocht aan onze mooie stad!


Harm Janssen

Harm Janssen is sinds 2013 directeur regio Noord-West bij gebiedsontwikkelaar BPD, waar hij in 2011 in dienst trad als directeur ontwikkeling. In het Utrechtse deel van zijn regio is BPD onder meer betrokken bij gebiedsontwikkelingen op het Defensieterrein, in de Merwedekanaalzone, in Overvecht en bij de transformatie van het monumentale Concordiagebouw aan de Oudenoord.

Voor zijn komst naar BPD was Harm wethouder en locoburgemeester van Utrecht. Hij had onder meer Financiën, de herontwikkeling van het Stationsgebied, Monumenten en Sport in zijn portefeuille.

Harm woont in Utrecht en is bij verschillende maatschappelijke initiatieven en instellingen betrokken. Zo is hij toezichthouder bij MBO Utrecht, voorzitter van de Open Monumentendag Utrecht en lid van de adviestafel Maximapark. Ook was hij in het verleden jarenlang voorzitter van de omni-sportvereniging UVV.


Mieke Franssen

Mieke Franssen is manager Vestigingen bij Bibliotheek Utrecht. Na haar studie Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool Utrecht werkte ze eerst een aantal jaar als jongerenwerker op Bonaire. Na terugkeer in Utrecht ging ze aan de slag met het stimuleren en zichtbaar maken van cultuurparticipatie en amateurkunst in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern vanuit Cultuur19. Vervolgens maakte ze de overstap naar Kanaleneiland, waar ze zowel in het welzijnswerk actief was als de opstart mee vormgaf van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland, nu De Boks.

Daar werkte Mieke achtereenvolgens als programmeur, zakelijk leider en de laatste zes jaar als directeur-bestuurder. In die tijd kwam de uitbreiding naar Overvecht en de structurele samenwerking met basisscholen en middelbare scholen tot stand. Alsmede de nauwe samenwerking met het stedelijk jongerenwerk, stedelijke culturele instellingen en collega-wijkcultuurhuizen.

In 2019 maakte ze de overstap naar VSBfonds, waar ze als programma manager Mens en Maatschappij programmeerde, adviseerde en initieerde. In het voorjaar van 2023 trad zij in dienst bij Bibliotheek Utrecht.

Haar blik op en kennis van Utrecht in combinatie met zicht op landelijke ontwikkelingen rond participatie en talentontwikkeling neemt ze mee in haar rol als lid van de Raad van Toezicht. Als betrokken en trotse bewoner van Utrecht draagt ze in deze functie graag bij aan de ontwikkeling van de stad en regio.


Han Hendriks

Han Hendriks is een ervaren ondernemer en investeerder met een focus op positieve impact. Actief in services, maakindustrie en (datagedreven) ontwikkeling van onroerend goed. Mede-oprichter van Powered by Meaning Group en diverse andere portfolio-bedrijven, waaronder Kirkman Company, Social Impact Factory, Fitexclusive, The Growth Collective, YSE, Aimforthemoon, Make Participations en Buildings that Matter.

Het doel van Han is om betekenisvol ondernemen het nieuwe normaal te maken. Powered by Meaning Group start nieuwe bedrijven op, schaalt bestaande bedrijven, transformeert grote bedrijven naar betekenisvolle ondernemingen en investeert in bestaande ventures.

Han is verder groeimentor bij NLgroeit, commissaris en als enthousiast promotor van de stad Utrecht tevens lid van de Raad van Toezicht van Utrecht Marketing. 


Karen Anne Hüpler-Hebben

Karen Anne Hüpler-Hebben is als adviseur en notaris dagelijks betrokken bij diverse stichtingen en verenigingen. Haar praktijk bij KAeP NOTARIS in Utrecht is met name gericht op maatschappelijke organisaties in de zorg- en welzijnssector, het onderwijs, goede doelen, kunst, cultuur, sport, natuur en milieu. Daarnaast is zij notaris en sparringpartner van diverse beroeps- en brancheorganisaties, vakbonden en ook woningcorporaties.

Extra inspiratie en energie haalt zij uit haar nevenfuncties, waaronder het bestuurslidmaatschap van de Stadsschouwburg Foundation, het lidmaatschap van de raad van commissarissen van Rabobank Utrecht e.o. en een adviseurschap bij de KNVB.


Ingrid van der Chijs

Ingrid van der Chijs werkt sinds 2020 bij Rabobank, waar ze Head of Marketing Development & Experts en lid van het MT Marketing is. In haar rol is ze verantwoordelijk voor een multidisciplinair team met een focus op digital marketing, AI en brand building. Ook zit ze in het bestuur van RaboWomen.

Ingrid heeft zich vanaf het begin van haar carrière gespecialiseerd in digitale ontwikkelingen. Ze heeft zowel een achtergrond in digitale marketing als in online media en werkte eerder onder meer bij contentmarketingbureau MPG en RTL Nieuws. Ook had ze een aantal jaar een digital marketingbureau voor duurzame merken.

Daarnaast is Ingrid voorzitter van de taskforce Diversiteit & Inclusie van de bvA (bond van Adverteerders) en vice-voorzitter van DC030, een Utrechtse sociëteit voor ondernemende vrouwen. Sinds haar studietijd in Utrecht is ze fan van deze stad. ‘Utrecht combineert een indrukwekkende geschiedenis met een enorme energie en vernieuwing, dat vind ik fantastisch.’


Tom Heintjes

Tom Heintjes heeft een achtergrond in de techniek en bedrijfskunde, en werkte enkele jaren voor HBG, Vermeer Groep en Stork. Na een bewuste keuze voor het zelfstandig ondernemerschap voert Tom sinds 2007 als interim manager opdrachten uit voor technische bedrijven die actief zijn in diverse sectoren van de industrie, bouw en technische dienstverlening; de laatste jaren vooral bij bedrijven die in zwaar weer terecht zijn gekomen.

Bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden probeert Tom waar mogelijk thema’s te stimuleren die zijn bijzondere interesse hebben zoals duurzaamheid, talentontwikkeling en diversiteit.

Tom heeft een voorliefde voor geschiedenis, musea en cultuur en voelt zich mede daarom helemaal thuis in zijn woonplaats Utrecht.

Vanuit zijn rol als lid van de Raad van Toezicht zal Tom een nuchtere en zakelijke bijdrage leveren aan het succes van Utrecht Marketing.


Maartje Schlebush

Maartje Schlebusch is een geboren en getogen Utrechtse. Na haar studies Politicologie en Bestuurskunde werkt zij al ruim 20 jaar met hart en ziel voor het openbaar bestuur. Ze heeft onder andere bij de provincie en de gemeente Utrecht gewerkt op het terrein van strategie, bestuursondersteuning, public affairs en organisatie-ontwikkeling.

Momenteel werkt zij als concerndirecteur en adjunct-gemeentesecretaris bij de gemeente Ede, centrumgemeente in de regio Foodvalley. In het directieteam richt ze zich met name op een duurzaam, vitaal en aantrekkelijk Ede. Zij is verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in het ruimtelijke domein, van de ruimtelijke strategie tot het beheer van de openbare ruimte. Alle sectoren die een ruimtevraag in zich hebben komen langs: cultuur, sport, recreatie, toerisme, wonen, economie, mobiliteit, natuur, landbouw.

Maartje woont met haar gezin in Rhenen, het uiterste puntje van de provincie Utrecht. Want thuis blijft een plek met rood-wit in de vlag. Zij kijkt ernaar uit om Utrecht Marketing te helpen met de samenwerking met de gemeente en partners in de regio.

 

Lid Raad van Toezicht Datum aantreden Datum aftreden Resterend vanaf 1-6-2024 Rol
Beate van Dongen-Crombags 1-1-2017 29-5-2024 N.v.t. Voorzitter Raad van Toezicht + voorzitter Remuneratiecommissie
Han Hendriks 1-1-2017 1-1-2025 7 maanden Lid + lid Remuneratiecommissie
Karen Anne Hüpler-Hebben 1-1-2017 1-1-2025 7 maanden Lid
Harm Janssen 1-1-2017 1-1-2025 7 maanden Lid + voorzitter Auditcommissie
Mieke Franssen 1-6-2021 1-6-2025 1 jaar (herbenoembaar) Lid
Ingrid van der Chijs 26-3-2024 26-3-2028 3 jaar en 10 maanden (herbenoembaar) Lid
Tom Heintjes 26-3-2024 26-3-2028 3 jaar en 10 maanden (herbenoembaar) Lid + lid Auditcommissie
Maartje Schlebusch 26-3-2024 26-3-2028 3 jaar en 10 maanden (herbenoembaar) Lid
Rinda den Besten 29-5-2024 29-5-2028 4 jaar (herbenoembaar) Voorzitter Raad van Toezicht + voorzitter Remuneratiecommissie