Joost de Vries

Wat doe je bij Utrecht Marketing?
Ik ben projectleider Onderzoek. Mijn rol is het om verschillende inzichten en cijfers te verzamelen over trends en ontwikkelingen binnen de vrijetijdseconomie. Dan moet je denken aan doelgroepinformatie over nationale en internationale bezoekers, visitor journeys, ontwikkelingen binnen vakanties en citytrips, maar ook statistieken over overnachtingen of onderzoek over het imago van de stad Utrecht. Kortom: nieuwsgierig naar data en info? Joost mag ’t weten!

Wat maakt jouw werk zo leuk?
Mijn werk is zeer divers en raakt alle facetten van de stad. Ik zie de stad als een soort organisme dat langzaam een bepaalde kant op beweegt. Met data en onderzoek leer je de stad op een dieper niveau kennen. Hoe denken (internationale) bewoners of bezoekers over bepaalde thema’s? Veel hangt met elkaar samen en bepaalt hoe je een stad beleeft. Ik ben nieuwsgierig naar die samenhang en probeer verschillende bronnen te combineren tot inzichten voor onze partners en mijn collega’s.

Waar ben je nu druk mee?
Momenteel ben ik druk met een stadsbreed onderzoek dat inzichten gaat opleveren over het cultuurgedrag van bewoners, inclusief het publieksbereik van de cultuursector. Welke publieksgroepen bereiken we heel goed en welke groepen wat minder. Dat is belangrijke informatie om de culturele instellingen te helpen met het vinden van nieuwe doelgroepen en stelt hen in staat om hun communicatie en aanbod te tweaken en eventueel aan te passen.

Waarom Utrecht?
Het is mijn thuis. En voelt als een fijne jas. Persoonlijk en bruisend. Ik heb in de drie mooiste steden van Nederland gewoond: geboren in Deventer, gestudeerd in Nijmegen en nu lekker relaxed wonen in de Utrechtse wijk Lombok bij de Munt.

Wil je nog iets kwijt over werken bij Utrecht Marketing?
Het is een organisatie met een enthousiast en leuk team: iedereen houdt van Utrecht en dat voel je. Bovendien dragen we met onze projecten bij aan de leefbaarheid en aantrekkingskracht van de stad. Hoe leuk is dat!

Bekijk hier meer interviews van collega’s.

personeel
Lees meer