Waar Travel Trade voorheen gericht was op opname van Utrecht en de regio in brochures van touroperators, is een nieuwe strategie bepaald voor het internationaal toerisme.

De markt verandert en toeristen ontwikkelen zich meer tot zogenaamde Free Independent Travellers. De aandacht van Travel Trade verschuift van de traditionele groeps- en busreizen naar de individuele markt en richt zich in Utrecht op de juiste bezoeker, het duurzaam verplaatsen (denk hierbij aan trein- en fietssamenwerkingen) en het onder de aandacht brengen van locaties die de reputatie versterken van het merk. De focus ligt hierbij op informatievoorziening om reizigers te inspireren en motiveren en om in samenwerking met Online Travel Agents boekingen te genereren.

Uiteraard bekijkt Utrecht Marketing de aanvragen vanuit touroperators, rederijen en busbedrijven en voorziet hen van de juiste informatie over de erfgoed- en cultuurkwaliteiten van de stad en regio. Wij brengen reisorganisaties in contact met relevante partners, hotels, attracties en musea.