Staat de toekomst van onze sfeervolle binnensteden door de groeiende leegstand op het spel? Deze vraag staat centraal in de aflevering vandaag van het programma ‘Stand van Nederland’ op WNL. Centrummanager Jeroen Roose-van Leijden vertelt over de leegstand maar ook over de oplossingen in Utrecht. Hij brengt hierbij een bezoek aan startende ondernemer Suzan Becking van conceptstore STILL die over haar

“Met name de grote ketens zijn weggetrokken uit de binnensteden. Die zitten vaak in een groot pand”, vertelt Jeroen, “die panden zijn veel te duur voor kleinere winkeliers of startende ondernemers. Er is dan een verbouwing nodig waardoor het pand wordt opgeknipt. Hierdoor wordt het weer haalbaar voor de kleinere ondernemers. Er zullen ook andere organisaties en instanties op afkomen, zoals kunstenaars bijvoorbeeld.”

Bekijk hier de aflevering en hoor meer over de toekomst van de binnenstad. Nieuwsgierig geworden naar de oplossingen? En ben je zelf (startende) ondernemer met een goed idee? Kijk dan hier voor meer informatie.