Starten in het hart?

Wil jij als ondernemer starten in het hart van Utrecht of heb je een plan voor een tijdelijk initiatief in een leegstaand pand?

Het Utrechtse centrum is een aantrekkelijke plek waar alle Utrechters en bezoekers uit de regio graag komen, elkaar ontmoeten en waar bewoners zich thuis voelen. Om dit te bereiken is naast ruimte voor nieuwe retailconcepten ook ruimte zijn voor andere functies en voorzieningen. Het kan dan gaan om werk- en ontmoetingsplekken, maar ook om (maatschappelijke) diensten, ontspanning, ambacht, food, gezondheid, kunst, onderwijs en cultuur of sport.

Morgen Mooier Maakt biedt ondersteuning.

  • We helpen met het zoeken van een geschikt pand en bemiddelen met vastgoedeigenaren en makelaars.
  • Heb je een plan dat past bij onze ambities en wil je een onderneming of initiatief vestigen aan de Steenweg, Bakkerstraat of Lange Elisabethstraat dan biedt de gemeente Utrecht onder voorwaarde subsidie.

Wij helpen je graag verder zodat jij ook snel kunt starten. Ga naar cmutrecht.nl/startinhethart voor meer informatie.

Subsidieregeling Winkelgebied binnenstad

Een subsidie voor initiatieven die bijdragen aan het versterken van de binnenstad als centrale plek met voorzieningen en activiteiten voor bewoners en bezoekers.

Subsidieregeling Winkelgebied binnenstad

Verhuissubsidie

Verhuis met een winkel naar een centrumgebied en ontvang verhuissubsidie

Om kleine ondernemingen te steunen heeft de gemeente een subsidie beschikbaar gesteld voor ondernemers/winkeliers die binnen Utrecht naar een plek verhuizen die meer kansen biedt. Bijvoorbeeld wanneer je naar een gebied verhuist waar meer winkelend publiek op af komt, dan wel naar een gebied waar meer winkels of voorzieningen gevestigd zijn. Ondernemers die recht hebben op de subsidie ontvangen maximaal € 10.000.

Wanneer is er recht op de verhuissubsidie?

De subsidie is voor lokale, kleinschalige ondernemers met een winkel (geen horeca) die:

  • van een locatie buiten een centrumgebied* willen verhuizen naar een plek binnen een centrumgebied, of
  • binnen het centrumgebied willen verhuizen. De verhuizing zorgt voor een betere mix van winkels in het gebied of is op een andere manier goed voor het winkelcentrum.

*Dit gaat over de binnenstad en overige grotere winkelgebieden in Utrecht.

Hoeveel subsidie is er beschikbaar?

Voor de verhuizing naar of binnen een centrumgebied krijg je maximaal € 10.000 subsidie.

Vraag hier verhuissubsidie aan

Hulp of advies

Meer informatie over deze subsidieregeling vind je hier. Neem gerust contact op met het Subsidiebureau van de Gemeente Utrecht via subsidie@utrecht.nl of 030 – 286 33 36.