Van 1 t/m 4 september vind je op Steenweg nummer 26 een expositie van aanstormende talenten. Vier dagen lang wordt dit pand omgetoverd tot expositieruimte tijdens de Springplank Kunstroute, waar jonge kunstenaars vanuit heel het land hun afstudeerproject tentoonstellen. Aniek, een van de organisatoren, vertelt waarom Springplank Kunstroute belangrijk is voor de Utrechtse (binnen)stad.

‘Springplank Kunstroute is een jaarlijks terugkerend event door én voor afstudeerders van meerdere scholen verspreid door het land. Zij kunnen tijdens de Kunstroute hun project laten zien maar ook inspiratie opdoen bij anderen of zelfs hun toekomstige werkgever ontmoeten’, vertelt Aniek ons. Zij exposeerde vorig jaar nog haar interactieve installatie vanuit de HKU en organiseert nu samen met zeven andere oud-HKU studenten activiteiten vanuit Springplank.

‘We exposeren in vijf authentieke locaties verspreid door de binnenstad. Dat we dit jaar ook op de Steenweg zitten vinden we heel tof. De Utrechtse binnenstad heeft echt een bepaalde charme. Ieder pand uit de Kunstroute heeft een andere functie, en dit pand in misschien wel de bekendste winkelstraat is dan ook extra bijzonder. De kunstroute is daarmee echt ín de stad, maar ook vóór de stad. Mensen die hier komen winkelen kunnen ook even binnenkomen en kunst bekijken en daarnaast geven de kunstenaars meer kleur aan de straat. Met de route sla je twee vliegen in één klap: je kunt al het moois van Utrecht zien en bijzondere kunst kijken!’ Naast Steenweg 26, kun je ook Museum Speelklok bezoeken voor de Kunstroute.

Het pop-up pand is een initiatief binnen het project Start in het Hart. Onder de noemer Morgen Mooier Maken, slaan de gemeente Utrecht, CMU en VCOC de handen ineen. Wil jij ook starten in het hart van Utrecht of heb je een idee of concept voor tijdelijke programmering in een leegstaand pand? Neem dan contact op.