In aanloop naar de start van de Vuelta verschijnen er komende weken op vier locaties in Utrecht grote 3D-tekeningen. Kunstenaars uit verschillende landen geven in Overvecht, Leidsche Rijn, op het Utrecht Science park en op het Jaarbeursplein een eigen interpretatie aan de wielerkoers met als resultaat vier spectaculaire straattekeningen. 

De 3D-tekeningen in Overvecht, Leidsche Rijn en op het Utrecht Science Park worden 30 vierkante meter groot. Met een oppervlakte van 100 vierkante meter is de grootste tekening straks te vinden onderaan de trappen op het Jaarbeursplein.

De kunstenaars die aan de slag gaan zijn Roberto Treviño Rodriguez uit Mexico (Heidelberglaan), Aziz Elgart uit Marokko (Brusselplein), Kerim Mušanović uit Bosnië en Herzegovina (Shoppingcenter Overvecht, plein voor de HEMA) en de Franse Sweo en Nikita (Jaarbeursplein). De kunstenaars nemen elk een eigen 3D-tekening voor hun rekening. Sweo en Nikita werken als duo. 3 augustus zijn alle tekeningen klaar.

Activiteiten
Voor de locaties is gekozen omdat de renners in de buurt langsrijden. De vier 3D-tekeningen brengen niet alleen een ode aan de wielerkoers, maar vestigen ook de aandacht op de vele culturele en sportieve activiteiten die rondom de Vuelta in stad en regio Utrecht plaatsvinden.

De tekeningen worden gerealiseerd in opdracht van Utrecht Marketing, in samenwerking met de gebieden waar de creaties verschijnen. Ook het Ondernemersfonds Utrecht heeft een bijdrage geleverd.

Programma Vuelta
Donderdagavond 18 augustus trapt de Vuelta af met een ploegenpresentatie op het Vredenburg. 19 augustus fietsen de renners tijdens de eerste etappe door Utrecht. Ze starten en finishen bij Jaarbeurs en komen onder andere door de binnenstad, Overvecht en Leidsche Rijn. 20 augustus vindt de tweede etappe plaats. Die start in Den Bosch en loopt via de Utrechtse Heuvelrug naar de finishlijn op het Utrecht Science Park. 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda.

Met de komst van de Vuelta heeft Utrecht de drie grote rondes -Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta- verwelkomd.

Kijk voor meer informatie op vamosutrecht.nl