Nieske van Beek uit Woerden is de gelukkige winnaar van de eerste Domtorenloterij en eigenaresse van een uniek stukje Domtoren. Op 20 december ontving Nieske deze bijzondere prijs, afgeleverd bezorgd  bij haar thuis door de Utrechtse Fietsburgemeester Jelle Bakker en overhandigd door Olav Rosenberg, voorzitter van Stichting Utrechts eigenDom. Nieske, een IC-verpleegkundige in het Kinder Wilhelmina Kinderziekenhuis, gaf aan een groot fan van Utrecht te zijn en specifiek de Domtoren. Welke plek het ornament in huis krijgt weet ze nog niet. ‘Voorlopig ligt de kruisbloem onder de kerstboom’.

De kruisbloem is het eerste sculpturaal stukje Domtoren dat via de loterij van project Van Dom Tot Steengoed is verloot. Inmiddels is het voor iedereen weer mogelijk om mee te doen aan een loterij waarbij er dit keer maar liefst drie stukken Domtoren te winnen zijn. Iedereen maakt op deze manier voor €2,50 kans op een echt stukje Domtoren!

Lichtkunstproject
De Domtorenloterij maakt onderdeel uit van ‘Van Dom tot steengoed’ dat tot doel heeft het restmateriaal dat vrijkomt tijdens de restauratie een duurzame bestemming te geven en geld op te halen voor het lichtkunstproject ‘In Lumine Tuo’, zodat het icoon van de stad na het afronden van de restauratiewerkzaamheden weer straalt. Hiervoor hebben Stichting Utrechts EigenDom, die gelden werft voor extra restauratieprojecten van de Domtoren, en de circulaire doeners van Brokkenmákers de krachten gebundeld met de gemeente Utrecht en Utrecht Marketing.

Kijk voor meer informatie op vandomtotsteengoed.nl.