Op zondag 8 januari 2023 gaat de bezoekerslift van de Domtoren voor de laatste keer omhoog, inclusief diner in de lift en proosten op de top. Iedereen maakt kans om deze bijzondere gebeurtenis samen met een aantal dierbaren mee te maken. Via domtoren.nl kunnen geïnteresseerden zich tot en met 15 december aanmelden en laten weten waarom zij dit moment niet mogen missen.

De actie grijpt terug op de eerste liftgang op 10 juli 2020. Toen was het mogelijk één persoon te nomineren die de primeur had. De eer was toen aan Thom Stulen. Nu is de oproep juist met vrienden, familie of andere dierbaren aan de actie mee te doen om deze laatste keer met de lift omhoog samen te beleven. De winnaar van de ‘lifting dinner’ wordt op maandag 19 december bekendgemaakt.

Domtoren voor iedereen
Sinds de komst van de tijdelijke bezoekerslift in 2020 is de top van de Domtoren toegankelijk voor iedereen. Hierdoor kunnen ook personen voor wie het beklimmen van de 495 traptreden om wat voor reden dan ook geen optie is het bezoekersplatform op 100 meter hoogte bereiken.

Tot en met 8 januari is het nog mogelijk de Domtoren met de lift te bezoeken. Om zoveel mogelijk mensen deze kans te bieden zijn de openingstijden verlengd tot in de late avond. Bijkomend voordeel is dat er deze donkere dagen genoten kan worden van het uitzicht over een verlicht Utrecht.  Kaarten zijn te verkrijgen via de website van de Domtoren en de Winkel van Utrecht.

Restauratie eerder klaar
Dankzij een voorspoedig verloop is de restauratie van de Domtoren eerder klaar dan gepland. In de zomer van 2024 is de toren weer in volle glorie te bewonderen. Begin januari 2023 worden voor de restauratie van de torenspits de steigers rond de top verwijderd. Daarmee verdwijnt ook de bezoekerslift eerder dan verwacht.

Utrecht Marketing exploiteert de a.s.r. bezoekerslift. De lift is gerealiseerd dankzij de inzet van de Gemeente Utrecht, verzekeraar a.s.r. en de Stichting Utrechts eigenDom die gelden werft voor bijzondere restauratieprojecten van de Domtoren. Per ticket draagt Utrecht Marketing 1,50 euro af aan Stichting Utrechts eigenDom voor een nieuwe aanlichting van de toren.