Uitagenda Utrecht, het magazine over cultuur en uitgaan uitgegeven door Utrecht Marketing, lanceert een eigen podcast: Utrecht Uitcast. Vanaf 5 maart verschijnt tweewekelijks een nieuwe aflevering over al het moois dat Utrecht aan cultuur te bieden heeft. De podcast is te beluisteren op alle populaire streamingdiensten, zoals Spotify en Google Podcast. Daarnaast is de podcast terug te vinden op de website van Uitagenda Utrecht.

De nieuwe podcast is een verlengstuk van de middelen die Uitagenda Utrecht inzet om cultuur in de stad te promoten. In elke aflevering gaat presentatrice Pam van der Veen, tevens de eindredacteur van het Uitagenda Magazine, in gesprek met Utrechtse makers. De muziek en mixage worden verzorgd door componist Mathijs Duringhof.

Creativiteit

Hoewel de culturele instellingen nog geen gasten mogen ontvangen, staan zij niet stil. Achter de schermen en online borrelt het van de creativiteit en mooie initiatieven. In elke aflevering van de Utrecht Uitcast spreekt Pam van der Veen met een maker over werk en creativiteit: “De Uitcast is voor mij een uitgelezen kans om bij Utrechtse makers over de vloer te komen en hen het hemd van het lijf te vragen.”

Voor de eerste aflevering ging Van der Veen in gesprek met Patrick Meijer, de stadscomedian van Utrecht. In het openhartige interview vertelt hij hoe het is om stadscomedian te zijn in een coronajaar, over zijn doorzettingsvermogen en over humor als redding in zware tijden. Patrick Meijer is ook te zien tijdens het Utrecht International Comedy Festival, onder andere met zijn Oudegrachtconference. Dit festival vindt nog online plaats t/m 17 maart.

Uitagenda Utrecht

Uitagenda Utrecht houdt bewoners en bezoekers van de stad op de hoogte van alles dat Utrecht op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan te bieden heeft. Tienmaal per jaar verschijnt het gratis Uitagenda Magazine, met interviews, achtergrondartikelen en een overzicht van alle opkomende culturele activiteiten. Uitagendautrecht.nl wordt voortdurend bijgewerkt, waardoor hier altijd de meest uitgebreide uitagenda van Utrecht te vinden is. Daarnaast is Uitagenda Utrecht ook te volgen op Facebook en Instagram.

Luister de Uitcast vanaf 5 maart via uitagendautrecht.nl/utrecht-uitcast.