Samen met diverse partners heeft Utrecht Marketing vier toegankelijkheidsvideo’s gemaakt, speciaal bedoeld voor personen die een lage tolerantie voor prikkels hebben. Zij ervaren vaak een drempel om culturele activiteiten te bezoeken.

De vier video’s laten zien wat mensen kunnen verwachten wanneer zij Bibliotheek Leidsche Rijn, Theater Kikker, Landhuis Oud Amelisweerd en Het Wilde Westen bezoeken. Hierdoor gaan zij voorbereid op pad, wat helpt om het aantal prikkels te controleren en stress tegen te gaan.

Er zijn vele redenen dat mensen een lage tolerantie voor prikkels kunnen hebben. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een burn-out of omdat iemand een vorm van autisme of een verstandelijke beperking heeft.

Met de video’s van de hand van regisseur Nanouk Wouters wil Utrecht Marketing bijdragen aan een inclusief cultuuraanbod waar écht iedereen gebruik van kan maken. Utrecht Marketing wil in de toekomst samen met de culturele sector werken aan meer toegankelijkheidvideo’s.

Op het YouTubekanaal van Culturele Zondagen zijn de video’s over Bibliotheek Leidsche Rijn, Theater Kikker, Landhuis Oud Amelisweerd en Het Wilde Westen te vinden.