Culturele Zondagen presenteert zondag een programma vol jong talent. Ambitieuze talentvolle jonge makers trakteren het publiek op klassiek, rap, opera, comedy, beeldende kunst en meer. De Culturele Zondag Catch of the day vindt plaats op een aantal bijzondere locaties, waaronder de Domtoren, het stadhuis en buurthuis de Oase.

Verborgen achter de steigers wordt het icoon van de stad gerestaureerd, maar deze eerste Culturele Zondag van 2023 draait het in de toren om hele andere werkzaamheden. Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht werken in de sfeervolle Michaëlskapel live aan voorstudies van enorme schilderijen terwijl singer-songwriters zich van hun beste kant laten horen.

Zo’n 150 meter verderop wordt het stadhuis omgetoverd tot concertzaal en bioscoop. Hier vertoont het Nederlands Film Festival twee films en treedt de band GINGE op met een set vol r&b en pop. Daarnaast speelt een afvaardiging van het Utrechts Studenten Concert de aria ‘Am I in your light’ uit de opera Doctor Atomic en daagt de Open Mic Comedy Writers Club jonge comedians uit voor een kort optreden.

Rap, fotografie en grafisch design
Wie wil kan de hele dag terecht in De Kargadoor voor een programma vol rap, komedie en beeldende kunst. Ook het Atay atelier en buurthuis de Oase zijn deze Culturele Zondagen aangehaakt. “Zo kan het publiek zich in het buurthuis onder meer onderdompelen in (Hindostaans-) Surinaamse muziek en draait het in het Atay atelier om fotografie, videokunst en grafisch design. Twee makers laten hiermee zien hoe de Marokkaanse gemeenschap zich verspreid heeft over de wereld en hoe deze gemeenschap nog steeds actief bezig is met het opbouwen van verbindingen en netwerken.

Utrecht Marketing organiseert de Culturele Zondag Catch of the day in samenwerkingen met diverse Utrechtse organisaties. Toegang tot alle programmaonderdelen is gratis.

Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondagen.nl.