De eerste Culturele Zondag van dit jaar staat 18 februari in het teken van thuis. Artiesten en kunstenaars nodigen het publiek uit na te denken over wat thuis ‘thuis’ maakt. Zij doen dat aan de hand van film, muziek, dans, literatuur, sport en nog veel meer. Luister naar persoonlijke verhalen, ontdek communities en geniet van een vol cultureel programma.

Het gratis toegankelijke programma vindt plaats op verschillende locaties verspreid door de stad. Zo neemt House of Hiphop, dat inmiddels een vast thuis in Utrecht heeft gevonden, Bibliotheek Neude over met workshops, dynamische dansoptredens en een lifestylemarkt.

In het Wilde Westen presenteert SPRING Performing Arts Festival de performance If every rock is a hole van de Argentijns/Nederlandse maker en performer Amparo González Sola. Ook treedt Duniya op. Dit koor verwelkomt zangers van diverse achtergronden, waarbij hun traditionele liederen de basis vormen van het repertoire. Door samen te zingen in hun verschillende moedertalen voelen zij zich thuis in Utrecht en bij elkaar. Iedereen is 18 februari uitgenodigd de repetitie bij te wonen en mee te zingen.

Animatiefilms
Filmliefhebbers kunnen terecht in het Slachtstraat Filmtheater, waar Kaboom Animation Festival korte animatiefilms voor volwassenen op het witte doek toont. In het stadhuis zijn animatiefilms speciaal voor kinderen te zien. Hier kunnen bezoekers ook luisteren naar Vocal Group Utrecht, buikdansen en rondleidingen door het pand volgen. Voor de jonge bezoekers is er een striptekenworkshop en voor de allerkleinsten een voorleesfeest samen met Taal Doet Meer.

Tot slot opent Stadsklooster Utrecht de deuren. Loop hier binnen voor een muziekperformance van Collectief Wezen en de creatieve workshops tekenen en borduren.

De Culturele Zondag Thuis wordt door Utrecht Marketing georganiseerd in samenwerking met diverse culturele organisaties. Het programma in Bibliotheek Neude, Het Wilde Westen, Slachtstraat Filmtheater, het stadhuis en Stadsklooster Utrecht is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op culturelezondagen.nl.