Twee dagen lang viert Utrecht met het UITfeest de start van het nieuwe culturele seizoen. Op 9 en 10 september is het verspreid door de stad op meer dan dertig locaties genieten van onder andere theater, dans, muziek, komedie, beeldende kunst en film. In totaal gaat het om meer dan honderd vrij toegankelijke voorstellingen, plus speciale programmering in de nacht van zaterdag op zondag.

Wie zaterdag op ontdekkingstocht gaat, ontdekt jong talent op bijzondere plekken dankzij de samenwerking met Open Monumentendag. Ook het stadhuis opent de deuren. ’s Middags voeren raadsleden en wethouders hier de voorstelling De Slag om het Vrouwenkiesrecht op. Vervolgens biedt de Drijf In Openluchtbioscoop bij de Weerdsluis de perfecte manier om rustig bij te komen. Al dobberend in een bootje of zittend op de kade kan genoten worden van een voorproefje van het Nederlands Film Festival. Op het witte doek wordt de film Take me somewhere nice vertoond.

Nieuw dit jaar is de uitgebreide avond- en nachtprogrammering. Zo biedt HE:LEEN | Expeditie Rotsoord 2023 een mengelmoes van kunst, cultuur, muziek en nog veel meer en draait het in Castellum Hoge Woerd om klassiek. In TivoliVredenburg gaat het een heel andere kant op. Vanaf 00.00 uur gaan verschillende dj’s helemaal los tijdens deze openingsnacht van het nieuwe clubjaar

A Lazy Sunday Afternoon

Zondag zetten tientallen Utrechtse culturele instellingen hun deuren wagenwijd open, in de binnenstad en daarbuiten. Het bomvolle programma biedt voor elk wat wils, inclusief kindervoorstellingen.Daarnaast is Park Lepelenburg weer het toneel van het minifestival A Lazy Sunday Afternoon.

Een atelierroute en festivalhub in de binnenstad en festivalhubs in Overvecht en Leidsche Rijn maken de programmering af. Deze hubs bieden een gevarieerd programma, van kunstinstallaties tot hip-hop en van comedy tot de nieuwe danstrend w(h)acking.

Het UITfeest wordt door Utrecht Marketing georganiseerd in samenwerking met vijftig culturele instellingen. Uitgezonderd de nachtprogrammering in TivoliVredenburg zijn alle programmaonderdelen gratis te bezoeken.

Kijk voor de volledige programmering op www.uitfeest.nl.