De provincie Utrecht barst van de bijzondere geschiedenis, historische objecten en unieke verhalen: ons Utrechts erfgoed. Dit erfgoed vertelt een verhaal over vroeger en nu. Sommige plekken zijn bekend, denk aan de grachten van Utrecht, nijntje of Paleis Soestdijk. Andere zijn minder bekend, zoals sommige forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de tabakscultuur en de Pyramide van Austerlitz. Deze zomer wil provincie Utrecht dit erfgoed in het zonnetje zetten. En daar is jouw hulp bij nodig.

Wat vind jij bijzonder in de provincie Utrecht? En hoe kunnen we dit erfgoed in het zonnetje zetten? Hoe maak jij het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd? Van 12 mei tot 15 juli 2018 kun je meedoen met de prijsvraag door een idee in te zenden en maak je kans op de hoofdprijs van €2.500,-, een luchtballonvaart en de toffe Utrecht Wereldberoemd fiets.

Doe je mee?
Iedereen kan meedoen! De organisatie zoekt instagrammers, historici, vloggers, natuurliefhebbers, studenten, technici, senioren, onderzoekers, kunstenaars, vastgoedeigenaren, directeuren, vrijdenkers, freelancers, kinderen en iedereen die hierbuiten valt. Particulieren maken evenveel kans als organisaties.

Waar is de provincie naar op zoek?

– Ideeën die gaan over het erfgoed in de Provincie Utrecht
– Ideeën die het betreffende erfgoed in het zonnetje zetten
– Ideeën die verfrissend en beeldend zijn

De uitwerkingsvorm van je idee is bij voorkeur beeldend en bondig. Het idee kan gerelateerd zijn aan alle vormen van erfgoed. Denk naast gebouwen en landschappen ook eens aan het erfgoed van verhalen, tradities, schilderijen, archieven, levend erfgoed, rituelen, muziek, natuurerfgoed, archeologie en theater.

Je kunt je idee inzenden via de website: www.utrechtwereldberoemd.nl