Eenvoudig met het openbaar vervoer van, naar en binnen de regio Utrecht reizen. Utrecht Marketing introduceert maandag voor internationale bezoekers een OV- en toegangskaart ineen tijdens haar event Verassend Verbindend in de Werkspoorkathedraal.

‘’Een pas in deze vorm bestaat nog niet in Nederland’’, aldus Rijk van Ark, directeur van Utrecht Marketing. De Utrecht Region Pass is een OV-kaart die toegang geeft tot alle openbaar vervoermiddelen in Nederland, inclusief de fiets. Het is de enige “pay-as-you-go” OV-kaart met nationale dekking die gekoppeld is aan een creditkaart. Tegelijkertijd kan de gebruiker met de pas de meest gewaardeerde bestemmingen en bezienswaardigheden binnen de provincie bezoeken.

De Utrecht Region Pass draait om gemak en gastvrijheid. Daarbij bevordert de kaart het milieuvriendelijk reizen en de regionale spreiding van toerisme. Van Ark: “Nederland beschikt over een uitstekend OV-netwerk, maar voor internationale bezoekers is het met de OV-chipkaart, dagkaarten en speciale varianten niet altijd even makkelijk te doorgronden. De Utrecht Region Pass lost dit op én laat zien wat voor moois de regio allemaal te bieden heeft.’’

Bij de introductie werkt Utrecht Marketing samen met TripKey. TripKey zorgt voor de kaarten, de systemen en de service richting gebruikers en partners van Utrecht Region Pass. Sinds 2016 heeft TripKey al voor duizenden internationale reizigers een zorgeloos bezoek aan Nederland gefaciliteerd.
Naar verwachting is de Utrecht Region Pass in het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar.

www.utrechtregionpass.com