Om de internationale gemeenschap woonachtig in de regio Utrecht te steunen, hebben de internationale ambassadeurs van UR-Glocal een Holiday Special in het leven geroepen. Ondersteund door het International Welcome Centre Utrecht Region en Utrecht Marketing bieden de zeventien ambassadeurs tot en met de jaarwisseling een online programma aan om de ruim 45.000 internationals te helpen de feestdagen gezellig, maar vooral ook veilig samen door te komen.

De coronacrisis maakt het internationals moeilijk naar hun thuisland af te reizen en velen brengen de feestdagen dan ook alleen door. Met het organiseren van leuke, interactieve online activiteiten, hopen de ambassadeurs hun mede-expats actief te betrekken bij de stad en regio, en zo een gevoel van samenhorigheid te creëren.

Tot en met 31 december staan er verschillende activiteiten op het programma waaraan iedereen wie wil, kan deelnemen. Denk bijvoorbeeld aan creatieve workshops, een virtueel kerstdiner en een Utrecht pubquiz. Deelnemers kunnen prijzen winnen die mede mogelijk worden gemaakt door Utrechtse expats met een eigen bedrijf, om ook de lokale ondernemer een steuntje in de rug te geven. Ook kunnen de internationals online terecht voor traditionele Hollandse recepten en corona-proof activiteiten in de regio. Tot slot roepen de ambassadeurs de internationals op om geld te doneren aan de Voedselbank. Zo dragen zij een steentje bij aan de Utrechtse samenleving.

UR-Glocal ambassadeursclub

Utrecht Region profileert zichzelf als internationale regio met een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven, bewoners en studenten. Met ruim 45.000 expats, kan deze groep ‘nieuwe’ inwoners niet langer over het hoofd worden gezien. Daarom heeft het International Welcome Centre Utrecht Region, in samenwerking met Utrecht Marketing, in augustus dit jaar een internationale ambassadeursclub in het leven geroepen om de internationale gemeenschap meer bij de stad en regio te betrekken.

De UR-Glocal ambassadeursclub bestaat uit 17 internationals van verschillende nationaliteiten en leeftijden die woonachtig zijn in de regio Utrecht. De ambassadeurs gaan aan de slag met uiteenlopende projecten voor en door internationals. Zo krijgen de internationale inwoners een podium in stad en regio, en komen ze dichter bij de lokale bewoners te staan.

Bekijk de Holiday Special op welcome.utrechtregion.com/en/ur-glocal/holiday-special.