Zomercampagne: Vakantie in ons stadsie

Utrecht Marketing werkt aan een zomercampagne voor juli, augustus en september om meer bezoekers uit de stad, regio en later uit heel Nederland te verleiden vakantie te vieren in ons ‘stadsie’. Tot nu toe werken we voor deze campagne samen met Centrum Management Utrecht (CMU). Foto: Jelmer de Haas.

Vakantiegevoel in eigen stad

De campagne heeft als doel het ‘vakantiegevoel’ in eigen stad op te roepen. Utrecht heeft alles wat je zoekt in een vakantiebestemming; leuke restaurants, musea, hofjes, goed winkelcentrum, vaarmogelijkheden, zwemmogelijkheden, natuur en een hoeveelheid aan onontdekte plekjes.

Om dit ‘vakantiegevoel’ op te roepen gebruiken we de vakantielanden Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Midden-Oosten als inspiratiebron. Deze vakantielanden, ook wel als thema’s te zien, vormen handvatten voor ondernemers en culturele instellingen om hun aanbod en programma’s onder de aandacht te brengen van consumenten. Tegelijkertijd zijn ze bedoeld om te inspireren zodat er ideeën worden bedacht waarmee aangehaakt kan worden op de campagne

Hoe kun je meedoen?

Je kunt op verschillende manieren meedoen. Door middel van:

  • Producten: je kunt bijvoorbeeld een hoekje maken met een serie Italiaanse of Franse kookboeken, producten uit de desbetreffende landen letterlijk en figuurlijk in de etalage zetten of een Franse wijnproeverij aanbieden.
  • Arrangementen: zoek hiervoor de samenwerking met een of meerdere ondernemers uit een andere branche en je hebt al een eenvoudig arrangement. Bijvoorbeeld een dagprogramma bestaande uit een rondvaart, lunch, schilderworkshop aan de Oudegracht en afsluitend een diner.
  • Kleinschalige programmering: Italiaanse livemuziek in je restaurant, Spaanse mercado organiseren, proeverijen, Spaanse kookworkshop, et cetera.

Op deze pagina zie je een overzicht van ideeën bij Italië, Frankrijk en Spanje. Dit wordt nog aangevuld voor de andere landen. Maar laat je creativiteit de vrije loop!

Vul dit formulier in met jouw idee en we zorgen dat jouw product, arrangement en/of activiteit onderdeel wordt van de marketingcampagne.

Ander trekkingsgebied?

Wil je met jouw gebied ook meedoen aan de campagne ‘Vakantie in ons stadsie’? Neem dan contact op met Mandy Vermeer via m.vermeer@utrechtmarketing.nl.


Voorbeelden en inspiratie per thema

Aanleveren input

Bekijk de Toolkit in Dropbox