Update Uitfeest 2020

Helaas hebben we moeten concluderen dat het Uitfeest 2020 geen doorgang kan vinden. Dit besluit doet ons pijn omdat we juist nu het grote belang van het Uitfeest inzien en hiermee de aandacht voor de culturele sector. En omdat we de editie van 2020 samen zouden vieren met de opening van de Singel. Helaas gaan beide evenementen niet door in 2020. Ze zijn onmogelijk te organiseren in de anderhalvemeter samenleving. Wij vinden het nu ook niet de tijd voor een feest in de culturele sector, omdat iedereen voor grote uitdagingen staat. Bovendien geeft het Uitfeest jaarlijks een preview van het komende culturele seizoen en dat is nu ook niet zo duidelijk.

We hebben het besluit genomen na raadpleging van culturele organisaties en samen met Culturele Zaken van de gemeente Utrecht. Het besluit om de opening van de Singel niet feestelijk te vieren dit jaar, is genomen door het college van B&W. In principe verschuift die feestelijke opening naar volgend jaar en wellicht zijn er dan wel kansen om gezamenlijk iets moois te ondernemen.

Met Culturele Zaken hebben we ook besproken dat we enkele activiteiten wél kunnen uitvoeren. Ten eerste is dat de voortzetting en verbetering van de CZ@Home-programma’s om de binding van de sector en het Utrechtse publiek warm te houden. Ten tweede zullen we Utrechtse makers en artiesten verrassingsoptredens laten verzorgen die opgenomen en via clips verspreid zullen worden. En als laatste initiëren we een publieksonderzoek om meer te weten te komen over hoe de bezoekers van culturele instellingen denken, wat hun wensen zijn en wat zij straks over hebben voor voorstellingen. Voor dit onderzoek wordt momenteel input opgehaald bij een aantal instellingen.

Graag bedanken we iedereen voor de waardevolle input voor het programma van het Uitfeest. Meer informatie over de activiteiten lees je binnenkort op www.culturelezondagen.nl. Heb je nu al ideeën of vragen mail ons dan op info@culturelezondagen.nl

Namens programmacoördinator Anne van der Weg en de directie van Utrecht Marketing,

Cor Jansen en Ronald Besemer

(foto: Jelmer de Haas)