Coronavirus

Update 12-3-2020, 18:02:

De effecten van het coronavirus (COVID-19) zijn van invloed op het al dan niet doorgaan van evenementen en activiteiten in (regio) Utrecht. De informatie op verschillende websites van Utrecht Marketing (o.a. uitagendautrecht.nl en bezoek-utrecht.nl) kunnen hierdoor helaas niet volledig actueel zijn. Raadpleeg de website van de desbtreffende locatie of het evenement voor meer informatie.


Het nieuwe coronavirus heeft zich inmiddels wereldwijd verspreid, ook in Nederland. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak van het coronavirus uitgeroepen tot internationale noodsituatie. Voor het laatste nieuws over het coronavirus en het aantal besmettingen in Utrecht en in Nederland kijkt u op de website van het RIVM Het RIVM (nationaal) en GGD (regionaal) houden de situatie in Nederland nauwlettend in de gaten.

Welke invloed het coronavirus voor de toeristische sector in Utrecht heeft is nog niet bekend. De consequenties op de lange termijn zijn lastig in te schatten.

Bij Utrecht Marketing volgen we de ontwikkelingen op de voet en zijn wij in nauw contact met de Gemeente Utrecht.

Voor vragen en meer (achtergrond)informatie over COVID-19 verwijzen wij u naar de website van het RIVM. Sinds vrijdag 28 februari is ook het publieksinformatienummer geopend (0800-1351). Engelstalige publieksinformatie is te vinden op Government.nl of via +31 020 20 51351 (bereikbaar vanuit het buitenland).

Foto: Juri Hiensch